tiistai 13. lokakuuta 2009

Huiveja

Pitkin syksyä on neulottu huiveja. Niitä on mukava neuloa, koska niissä on sopivasti haastetta, mutta eivät ole välttämättä niin kovin työläitä. Haaveena olisi kyllä neuloa joku iso ja aikaa vievä huivi. Suunnitteilla olisi vielä muutama huivi lisää, sillä aion tehdä joulu / syntymäpäivälahjaksi ainakin kaksi huivia.

Ensimmäinen huivi on Nancy Bushin Estonian Lace today-kirjasta Raha-huivi. Lanka on itsekehrättyä 100% mohairia. Väri on punasipulin kuorista. Huivi on hiukan pidempi kuin ohjeessa, sillä lankaa oli riittämiin.

Toinen huivi on myöskin tehty itsekehrätystä ja -värjätystä. Langan materiaali on 100% corriedalea. Huivi on aivan ihana, sillä se on pysynyt kuosissaan ja siitä tuli tarpeeksi iso, jotta saan kulmat selän taakse solmuun. Malli on löydetty ravelrystä, mutta sitä on muutettu hiukan.

Kolmas huivi oli oikea pikainen tuotos. Yleensä neulon monta työtä yhtäaikaa, enkä saa mitään nopeasti valmiiksi. Tähän vaihdoin langan rettriitissä ja kotiin kun pääsin niin kaivoin ohjeen ja aloin neulomaan. Ohje on Evelyn A. Clarkin Shetland Triangle kirjasta Wrap Style ja siihen jäin täysin koukkuun. Aion neuloa samalla ohjeella toisenkin huivin. Tällä kertaa kylläkin isomman. Lanka tässä huivissa on Kamena.


Niin ja pitihän minun neuloa Baktus. Lanka on ostettu Tampereen Lankaideasta. Se on Mirasolin Hacho, väri on olive, 100% käsinvärjätty merino. Lankaa olisi tosi ihana neuloa ja nyt sitä on jo tulossa lisää, jotta saan siitä huiviin sopivan hatun ja ehkä lapasetkin.

1 kommentti:

pirle kirjoitti...

Houkuttavia töitä, varsinkin tuo selän taakse solmittava tekisi mieli itsekin tehdä. Mahtaisikohan omakehruisista nyttyröistäni riittää...?