lauantai 29. maaliskuuta 2008

Värttinöitä
Viime aikoina olen innostunut taas värttinällä kehräämään. En oikein ole varma mistä innostukseni heräsi. Ehkä pk-seudun ensimmäisellä kehruutapaamisella helmikuussa oli jotain osuutta asiaan.

Ensin tilasin Spindolynin Ruotsista www.spinspiration.se . En ollut aikaisemmin kehrännyt tuetulla värttinällä ja lukemieni kokemusten perustella mielipiteet Spindolynistä olivat hiukan ristiriitaiset. Monet pitivät, sillä kehräämistä vaikeana. Kokeiltuani kehräämistä sillä en kokenut mitenkään vaikeana sillä kehräämistä. Pari asiaa vain tarvitsevat harjoitusta. Langan kierrittäminen karan ympärille ja kuinka pyöräyttää värttinä vauhtiin kehrästä eikä karasta. Karassa on ehkä hiukan nikkeliä, sillä pidemmän päälle sormia alkaa kihelmöimään. Spindolynin myötä aion kokeilla myös muita tuettuja värttinöitä. Esim. tahklia. Itseasiassa Spindolyn on melkein samanlainen kuin Tahkli erona on pääasiassa se, että Spindolynilla on oma alustansa ja Tahkli tulee tukea joko polveen tai lattiaan.

Värttinä innostukseni ei loppunut Spindolyniin. Olen jo pitkään suunnittelut tekeväni värttinöitä enemmänkin. Ainoa ongelma on ollut, että sorvi on ollut rikki. No se on edelleenkin rikki, mutta keksin muita ratkaisuja kun kiersin eri askarteluliikkeet läpi Helsingissä. Sain loppujen lopuksi muutaman sangen toimivan yläpainoisen värttinän. Esittelin näitä koevedoksia muutamalle kehräävälle ystävälle ja he olivat innostuivat. Halusivat jopa ostaa niitä. Olenkin tässä niitä kehitellyt hiukan lisää ja kohta aukeaa blogi, joka on pyhitetty vain värttinöille.


In English:

Spindles

I found this Spindolyn from www.inspiration.se. I hadn't before spun with supported spindle. Spinning with it was easier than I thought. Now I would like to try spinning with tahkli and other supperted spindles.

Ei kommentteja: