Täytyyhän minun esitellä oikein kuvan kanssa uusi rukkini Kromskin Sonata. Tilasin sen Saksasta Wollinchenilta. Olen tyytyväinen ostokseeni, vaikka rukkia saa rasvata melko usein. Yritin kuvata miehelleni miltä minusta nyt tuntuu kun on uusi hieno rukki käytössä. Tuumasin, että "Ihan kuin olisi päässyt uudelle tasolle kehräyksessä." Siis niinkuin tietokonepeleissä pääsee tasolta toiselle... Mieheni ymmärsi heti mistä on kyse. ;)
Olen kehräillyt kaikkea kivaa. Aluksi kokeilin villa / jätesilkki ( siis sareista ) ja siitä tuli ihanaa.Haluaisin tuota lisää...
Sitten päätin kokeilla merinoa ja itku oli tulla. Vaikka kuinka venyttäisin kuidun ohueksi ja irralliseksi niin paakkuja tulee. Merinoa on kaapissa edelleenkin ja kyllä ne kehrättäväksi joutuu. Tein sitten 2-säikeistä sukkalankaa. Toinen säie 100% karstavillaa ja toinen säie Juulilta ostettua Aava-merinosekoitusta. Kertasin sen tosi tiukaksi, koska halusin tiivistä lankaa. Olin Juulilta ostanut myös Asteri-merinosekoitusta ja otin siitä liilat sävyt ja kehräsin ne pätkittäin ja kertasin kellertävän vihreän karstavillasta kehrätyn säikeen kanssa.
Kuvat langoista löytyy Flickrin kansiostani. En saanut niitä nätisti tähän. :(
Tänä syksynä olen myös vähän rakennellut kehräysvälineitä. Tein villakammat. Nämä villakammat ovat vasta kokeiluversio, mutta toimivat tosi hyvin. Piikkeinä käytin jousiterästä. Suurin ongelma on juuri ollut noiden piikkien kanssa. Kokeilin tehdä ne polkupyörän pinnoista, mutta en teroittanut niitä tarpeeksi joten ne eivät toimineet. Alla kuva villakammoista.
5 kommenttia:
Minä olen kai aloittanut ihan väärästä laidasta kun olen aloittanut merinovillasta.
Voitko vinkata mikä olisi helpompi materiaali kehrätä?
Hyvää uutta vuotta, eiköhän taas tapailla kehräämisen merkeissä
Ihan peruskarstavilla on helpointa kehrättävää tai sitten muista kuin merinosta tehdyt topsit. Jos kuitenkin olet onnistunut merinon kehruussa niin senkun vain jatkat. Itse koen sen vieläkin haasteena. :)
Kurja ettet ole päässyt sinuiksi merinon kanssa. Se on aivan ihanaa kehrättävää, joutuisaa ja mukavaa.
Jospa imua on liikaa? Topsin pitäisi antaa ikäänkuin vain soljua, sitä ei kannata puristaa tai pitää siitä tiukasti kiinni.
Kiitos juuli! Täytyykin kokeilla tuota keinoa vielä. Toisaalta olen huomannut, että kierrettä kannattaa tulla paljon kerralla, jotta lanka ei katkeile. Kierteen määrä ei ole kuitenkaan sama kuin imu. Paljon on vielä opittavaa kehräyksessä ja se onkin osa kehruun hohdokkuutta.
Lähetä kommentti