sunnuntai 11. helmikuuta 2007

AlpakkapaitaAloitin tämän alpakkapaidan teon jo syksyllä ja kyselinkin apua helmaan vanhassa blogissani. Nyt paita on vihdoin valmis. Päädyin sangen yksinkertaiseen ratkaisuun helman suhteen, muutama kerros 1o1n-resoria. Helma rullautui neulomisvaiheessa ja ajattelin ensin ommella sen sisäpuolelle kiinni. Silittäessäni paitaa helma kuitenkin asettui mukavasti ja ei ole vielä muutaman käyttökerran jälkeen rullautunut. Paita on tosi lämmin ja sain oikein nauttia sen lämmöstä viime viikon paukkupakkasilla.
Langassa, josta paita on tehty, oli neulottaessa yksi sangen ikävä puoli, se värjäsi kädet. Pesin paidan ennen ensimmäistä käyttökertaa ja sain liikavärin pois langasta. Muutama kerä jäi vielä jäljelle. Olen ajatellut pestä ne ennen neulomista, jotta kädet eivät tule taas mustiksi muutaman silmukan jälkeen. Tekisi mieli neuloa langasta pipo ja lapaset.

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Teitkö paidan kaupan langoista vai itsekehrätyistä? Tuosta tummasta kuvasta ei oikein saa selvää. Muuta kuin sen että istuvuus on ilmeisen hyvä :)
Kävin viikonloppuna alpakkatilalla opettamassa kehruuta, mutta en saanut yhtään kuitua palkaksi, vain muuta lankaa. Ehkä myöhemmin. Mulla on kyllä viime kesän Ranskan alpakat kehräämättä suurimmaksi osaksi, aika urakka siinäkin. Mutta oli ne alukat kyllä ihania otuksia :))))

Rina kirjoitti...

Langat oli kaupan lankaa Tallinnasta. Joku päivä kun saisikin kehrättyä langat villapaitaa varten...
Paita on muuten kaikinpuolin sangen miellyttävä pitää =)