maanantai 21. tammikuuta 2008

Projekteja neulerintamalla

Tämä vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin neuleiden osalta. Sain itseasiassa kai jo viime vuoden puolella aloitettua yhden suuritösien villatakin miehelleni. Suuritöinen, koska malli oli suunniteltava itse ja mallineule neulottava. Selkäkappaleen aloitin useaankin otteseen ja se on nyt itseasiassa aloittamatta edelleenkin. Päätin lopulta aloittaa hihoista ja ne ovat hyvin edistyneet. Lanka on Zitronin Kokon ja aivan ihana neulottava. Aion neuloa kaikki kappaleet kainaloihin asti ja sen jälkeen yhdistää raglan-saumoilla. Aluksi aioin neuloa kaikki kappaleet valmiiksi, mutta hiukan tiedusteltua asiaa muilta antoi anoppini hyvän vinkin. Hän sanoi: "Neulo vain kaikki yhteen jo kainaloista, niin saat varmemmin oikean kokoisen takin ja ehkä se niin valmistuukin joskus." Itseasiassa se kyllä valmistuu tämän kevään aikana, toivottavasti jo ensi kuussa. Sain nimittäin pienehkön kiellon neuleen tulevalta omistajalta. Hän sanoi, että uutta lankaa ei osteta ennenkuin villatakki on valmis. Hiukan kyllä kauhistuttaa olenko lopullisesti joutunut lankadieetille...

Aloitetut hihat

Muita projekteja on sitten kesken tai suunnitteluasteella. Äitini täyttää vuosia ensi kuussa. Hän on jo vuosia valitellut kuinka lenkkeillessä käsivarsia palelee, mutta selkä on aina märkä. Keksinkin, että neulon hänelle irtohihat tai siis hihastimet. Neulon sen kasviväreillä värjättyistä langoista. Toinen hiha on itseasiassa jo melkein valmis.


Hihastin äidilleni

Kesken on tällä hetkellä mm. Arctic Diamond Shawl viime talven Interweave Knitsistä, parit sukat ja yksi keeppi. Valmistumisesta ei ole tietoakaan. Jätän yllämainitut mielelläni ns. ikuisuus projektien joukkoon. :)

Eilen illalla minuun iski ns. organisointi- puuska ja innostuin listaamaan lankojani ja niistä tulevia projekteja. Jos suunnitelmat käyvät toteen niin pitäisi valmistua muutama slipoveri, huivi, paita, lapanen yms. Katsotaan teenkö listan mukaan, vai en. Toisaalta jos piinaisin hiukan itseäni ja sallisin itseni ostaa lankaa vain jos saan yhden projektin ensin valmiiksi.

1 kommentti:

Kristiina S kirjoitti...

"Random"-painikkeella kuljeskelen neuleblogeissa ja löydän tällaisia uusia paikkoja.
Täällä onkin ollut hiljaiseloa pitkään. Ehkä tulen toiste uudestaaan katsomaan jos on valmista syntynyt.