keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Ronaldsay lampaanvilla

Tilasin mm. Ronaldsayn lampaan villaa Scottish Fibresista viime elokuussa. Nyt kevään aikana olen saanut ne kehrättyä langaksi. Aikomus olisi tehdä niistä kirjoneulelapaset tai ehkä pikemminkin jonkinlaiset raitalapaset.
Ronaldsayn lammas asuu samannimisellä saarella Skotlannin pohjoisosassa. Rotua ei kasvateta tiettävästi muualla. Erikoista lampaassa on se, että se elää suurimman osan vuodesta syömällä rannoilta merilevää. Sanotaankin tämän merilevän aiheuttavan, että villa on erittäin hyvälaatuista. Kyseinen rotu esiteltiin Spin Offin numerossa kesä 2006.
Villaa oli suorastaan miellyttävä kehrätä. Se on jotenkin uskomattoman pehmeää. Kuidun tekee mielenkiintoiseksi se, että siinä on pienen pieniä palleroita ja hiukan pidempiä karvoja joukossa. Kummatkaan eivät vaikeuta kehräystä. Langasta tulee hiukan tweedimäistä.
Alla on kuva villakeristä ja valmiista lankavyyhdeistä.

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Näyttää todella mielenkiintoiselta villalta. Pitäisiköhän minunkin tilata...

Rina kirjoitti...

Jos päädyt tilamaan tuolta niin hihkaise. Haluaisin sieltä silkkejä, mutta yksin en ole raaskinut vielä tilata. Mieheni toi nimittäin aikaisemman lastin käydessään Skotlannissa...